tiistai 8. maaliskuuta 2016

Porkkanapannari ja mansikka-banaani-smoothie +10 kk

Ostin kilon porkkanoita ja kotona huomasin, että niitä olisikin ollut kotona jo iso pussi. Piti sitten keksiä ruoka, johon voisi upottaa porkkanaa. Syntyi porkkanapannukakku, joka on hyvä ilta- tai välipala. Poika tykästyi pannukakkuun niin paljon, että annoin vedellä ison palasen lounaaksikin. Alkuperäinen ohje on Valion ja löytyy täältä.

6-8 palaa

2 kananmunaa
3 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl neljänviljanhiutaleita
ripaus suolaa
5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
200 g kermaviiliä

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito, jauhot ja suola sekä porkkanaraaste. Sekoita vielä kermaviili joukkoon.

Kaada taikina uunivuokaan (30x22 cm) ja paista +225c kunnes pannukakku on kypsä, eli noin 40 min.

Pannukakku on uunista otettaessa hieman löysä sisältä, mutta kiinteytyy jäähtyessään.



Mansikka-banaani-smoothie (3 annosta)

300 g pakaste mansikoita
1-2 banaani
400 g turkkilaista jugurttia

Sulata mansikat ja laita kaikki ainekset blenderiin. Blendaa tasaiseksi ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti